Køkkenhaven og olivenlunden

På vores store grund dyrker vi meget forskelligt.

Vi har lidt over 100 oliventræer, hvor vi hvert år høster oliven, som presses til jomfruolie på den lokale oliemølle i Tavernelle.
De andelshavere der er i Oro ved høsten hjælper til. Når olien er bundfældet tappes den på flasker og hver andelshaver får en eller flere flasker olie - afhængig af høsten, der er afhængig af både nedbør og sol.
De år, hvor vores høst er for lille, spædes der op med oliven fra Sergio - før presningen.

Vores mange vinplanter passes af gartnerne for at sikre proffesionel klipning og pleje af planterne. Også vinhøsten deltager andelshaverne i. Vi har en aftale med Anna, som tager sig af at lave vin af vores høst. Både hvidvin og rødvin, som andelshaverne også tildeles flasker af - og som oftest nydes i fællesskab, mens man er i Oro.
Som med oliven - hvis vores egen høst er for lille, supplerer Anna med druer fra sin egen vingård.

I bunden af grunden er der plantet en lille lund med valnøddetræer, og der er flere frugttræer rundt omkring på grunden. Æbler, pærer, granatæbler m.m.

Vores køkkenhave tilplantes og passes af de lokale gartnere vi har en aftale med. Andelshaverne er velkomne til og giver gerne en hånd med.
I køkkenhaven kan man hente alverdens grønsager til den daglige madlavning. Solmodne tomater, salat, squash, agurker, bønner, løg, krydderurter osv.

I vores blomsterbede, køkkenhaven osv. er der automatisk vanding fra vores egen brønd..

Se billeder fra haven herunder