Sådan bruges bålgrillen i Gårdhaven

Bålgrillen består af fire elementer:

1. Grill, incl låg og grillrist

2. Brændeskjul
Brænde kan hentes i brændestabelen i østgavlen ved receptionen. Brændet er mærket med “brænde til bålgrillen”   

3. Køkken/anretterbord
s
om indeholder: Grillrist, grillhandsker, optændingsblokke, grilltang, solsikke- eller rapsolie beregnet til oliering af pladen og risten, oliekande til olivenolie til madlavning, køkkenrulle, brændetang, 2 paletspartler i rustfrit stål, 2 skærerbrætter af træ, murerske til asketømning, vaterpas.

Pladen over køkkenbordet kan skubbes til side eller tages helt af.

 Køkkenbordet har hjul og kan flyttes efter behov.

 4. Askespand

 

Sådan tænder man op:

  •  Tag låget af grillen
  • Tøm evt bålfadet for aske ved hjælp af murerskeen og kom det i askespanden
  • Placer en stabel brænde midt i bålfadet og tænd op med optændingsblokke. Tilføj løbende brænde således at bålfadet er dækket af gløder når bålet er brændt ned
  • Tænd op minimum 1 time før grillen skal bruges
  • Skrab grillpladen af med paletspartlen og olier pladen med raps- eller solsikkeolie
  • Placer grillristen over bålet, når det er blevet til gløder. Risten olieres
  •  

Så skal der mad på:

  • Når grillpladen og risten er varm efter ca 1 time, placeres kød, fisk, grøntsager, brød, frugt mv på grillristen og på pladen. Vend med grilltangen, brug gerne mere olie (olivenolie) undervejs
  • Efter madlavning er det rigtig hyggeligt at bruge grillen som bålsted, tag risten af med handskerne og kom mere brænde på!

 

Rengøring og afslutning:

  • Lad bålet brænde ud
  • Skrab grillpladen og grillristen ren for madrester med paletspartlen og olier begge dele når de er afkølet
  • Grillristen fjernes når den er kold og placeres i køkkenbordet
  • Når grillen er kold, lægges låget på
  • Tjek at alt grej er på plads i køkkenbordet

 

Grillen har hjul, men skal blive stående hvor den står, da den skal stå i vater

Grillen bliver meget varm, så vær opmærksom på sikkerhed, især når der er børn til stede

Udpeg gerne en bålmester til optændning og afslutning – og husk: ild skal altid være under opsyn

Rigtig god fornøjelse og god appetit  

 

 Link til lerandørens hjemmeside