Hjertestarter

Hjertestarteren i Antico Frantoio d'Oro er monteret i et specielt skab og er ophængt lige til højre for døren til vaskemaskinerummet ved receptionen.

  

Det er den nyeste type: ZOLL AED Plus hjertestarter, der ud over at afgive stød også giver mundtlig feedback vedr. kvaliteten af hjertemassagen (fx. “tryk hårdere”) - disse kommandoer kan naturligvis først gives når den todelte elektrode er placeret på patientens brystkasse.

For at være forberedt anbefales det til alle:

Tag på et hjertestopkursus - eller tag på et genopfriskningskursus!

Praktisk

 1. Hjertestop må mistænkes ved pludseligt opstået bevidstløshed. Er der ikke synlig vejrtrækning og kan patienten ikke “vækkes” ved råb og rusken er der HJERTESTOP (mærk ikke efter puls).
 2. Hjertelungeredning påbegyndes straks (hjertemassage er vigtigst, indblæsning også vigtig, når der er mindst 2 personer til stede).
 3. RÅB efter hjælp - HJERTESTOP! Der er brug for ALLE gode kræfter.
 4. Person nummer to ringer efter akut hjælp via alarmcentralen (se nedenfor).
 5. Hjertestarter hentes af person nummer 3.
 6. Hjertelungeredning fortsætter uden pauser - mindst to skiftes til at give massage - det er hårdt!
 7. Hjertestarter er nu fremme, åbnes og startes, hvorefter der kommer mundtlig instruks fra denne. NB! Når man åbner for starteren er der en lille pose, som indeholder en saks og en barberkniv. tøjet på forsiden af brystkassen klippes og eller rives op, evt. BH fjernes. Kraftig hårvækst skal fjernes for at elektroderne kan få god kontakt. Den todelte elektrode monteres som vist på tegning og mundtlig instruks.
 8. Hjertelungeredning må IKKE pauseres bortset fra de få sekunder placering af elektroder tager.
 9. Når elektroden er påsat begynder hjertestarteren at analysere en evt. hjerterytme: hvis der slet ingen elektrisk aktivitet er i hjertet kan der ikke stødes (50 %) og er der hjertekammerflimmer kan der stødes (50 %): det registrerer hjertestarteren og melder: Fjerne fingrene - DER STØDES - og straks stødet er afgivet genoptages hjertelungeredningen. Vågner patienten ikke op fortsættes ufortrødent og hjertestarteren vil efter lidt tid analysere om det fortsat er muligt at støde - og sådan bliver man ved indtil patienten vågner eller ambulancereddere overtager.
 10. (Hjælpere må gerne bringe underlag til massørerne - man ligger på sine knæ på et oftest meget hårdt underlag).
 11. Når ambulancen er kørt med patienten: alle mødes til debriefing.

Alarm

Guilio oplyser, at 112 er det generelle nummer ved alarm (incl. til brand) men man fremmer processen ved at ringe 118 som er den direkte “medicinske alarm”.

The exact address is:

Vocabolo (Voc) Casavecchia 45, Oro, PG, 06066
(Vocabolo Casavecchia 45 being the address, Oro the town, PG the province and 06066 the municipality number)